Licens

Om du vill delta i tävlingsklassen på triathlontävlingar måste du lösa en tävlingslicens i Svenska Triathlonförbundet. Licensen fungerar även som försäkring i samband med träning och tävling. För mer information om licensen se triathlonförbundets hemsida.
 
Triathlonlicens
För att kunna delta i tävlingsklass på triathlontävlingar måste du dels tillhöra en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet (vilket SCT är) och dels lösa tävlingslicens. Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad vid träning och tävling. A-licens (18 år och uppåt) kostar 350 kr per år och B-licens (15-17 år) kostar 200 kr per år. Årslicensen gäller från 1 april till 31 mars. Mer information finns på triathlonförbundets hemsida, se länk ovan.
 
Licensen löser du direkt hos förbundet (se länken ovan). För tävlingar i Sverige behövs ingen skriftlig dokumentation men om du ska tävla utomlands måste du ha papper på licensen, vilket du själv kan skriva ut från triathlonförbundets hemsida efter att ha betalat licensen.
 
 
Cykellicens
En cykellicens är en ID-handling som berättigar dig att delta på tävlingar sanktionerade av SCF och UCI. Med licensen följer även en försäkring.

Du skapar själv ett konto på cykelförbundets hemsida där du kan anmäla dig till tävlingar, ansöka om license, skaffa tävlingschip m.m.
Följ dessa steg för att komma igång:

  1. Gå in på swecyclingonline.se/login och skapa en ny användare, ange den mail du loggar in med på sct.nu
  2. Du får ett aktiveringsmail där du skapar ett nytt lösenord och kan logga in på din sida.
  3. Nu kan du ansöka om license och tävlingsanmäla m.m. på dina sidor.

Tänk på att handläggningstiden kan var upp till 14 dagar för licenserna. 
Kommer du inte in på swecyclingonline.se med din mailadress kontrollera först att det är samma som du anger när du loggar in på sct.nu Fungerar det ändå inte så kontakta i första hand info@sct.nu 

Mer info hittar du här