Nyheter

Uppstartsvecka 1-6 oktober 2013

  • 30 sep 2013

image: Uppstartsvecka 1-6 oktober 2013

Nu sätter höstträningen igång och som vanligt har vi extra fokus första veckan på att komma igång och genomföra ett par tester och se hur vi ligger till konditionsmässigt. Så här ser veckans aktiviteter ut:
 
Tisdag 1/10 
Löpning kl 19.00-20.30 från Eriksdalsbadet. Teknikintervaller där vi under varje intervall fokuserar på 4-6 olika löpteknikövningar. Syftet är att få flyt i tekniken och avslutningsvis genomför vi några koordinationslopp där allt sätts samman.
Simning kl 21.00-22.00 på Eriksdalsbadet. Vi börjar säsongen med vattenpolo (övningar och kort match) samt kort lagkapp. Detta dels för att lära känna varandra lite bättre och dels för att få en känsla för elementet vatten och att ta sig fram med kontroll när förutsättningarna ändras. 
 

Testdag på Bosön 5okt

  • 30 sep 2013
En heldag på Bosön lördag 5 oktober för medlemmar i SCT, kl 9.00-16.15. Vi ses vid övre entrén, där står en skylt om vad vårt konferensrum heter.  Anmälan till aktiviteten är obligatorisk och det gör du via "Anmälan" i menyn till vänster där du också kan läsa mer om agendan för dagen. 

Nu är det dags för årets Klubbfest!

  • 26 sep 2013

image: Nu är det dags för årets Klubbfest!

En underjordisk upplevelse där SCT:are ställs mot SCT:are i en ny sorts triathlon. Vi lovar strid och kamp på blodigt allvar, men inga medaljer. Bara ära och berömmelse, mat och mingel. 
 
Praktiska frågor: - Samling vid Nytorget, Södermalm, kl 17.45 lördagen den 9 november. Exakt adress meddelas 8 november. - Aktiviteten genomförs i vanliga festkläder. Du kommer inte bli svettig om du inte hetsar upp dig mentalt. - Middag serveras vid 20-tiden. 

 

Bilder&resultat Carl-Henriks Minne

  • 21 sep 2013

image: Bilder&resultat Carl-Henriks Minne

Ett 20-tal deltagare deltog i lördagens löpartävling Carl-Henriks Minne och det var en solig och lite kylig dag. Några satte personliga rekord medan andra tog det lite lugnare runt banan. Segrare i damklass 5km blev Saga Damberg, damklass 10km Linda Sernfalk, herrar 5km Jonas Lerneteg och herrar 10km blev Donato Campanini. Resultatlistan såg då ut så här:

Carl-Henriks Minne 21 september

  • 19 sep 2013

Carl-Henriks Minne är en löpartävling på Södermalm i Stockholm. Den snabba och lättlöpta banan går ut med Årstaviken och är perfekt både för dig som vill testa på den kortare distansen på 5 km, samt du som vill slå personbästa på 10 km.

Vår vän och klubbkamrat Carl-Henrik lämnade oss hastigt till följd av hjärtmuskelinflammation den 16 september 2008. Carl-Henrik blev 26 år gammal. Trots sin ungdom var han en av de medlemmar som varit med längst i Stockholm City Triathlon, hans intresse för triathlon och engagemang för klubben var mycket stort. Hans styrka i triathlon var löpningen som också var hans stora passion.

För att hedra Carl-Henrik arrangerar vi löpartävlingen Carl-Henriks Minne, en tävling för alla, elit som motionär.

Klubbens klädshop

  • 2 sep 2013

image: Klubbens klädshop

Klubbens kläder finns numera att handla på nätet via shop.sct.nu och hela sortimentet är uppdaterat för i år. Nyheter är bland annat löpartröjor, arm- och benvärmare, cykelvästar och tridräkter. 

Det nya klädmärket heter HumanSpeed och är framtagen av Rasmus Henning som nyligen avslutat sin elitkarriär som triathlet. Fokus ligger på bekväma kläder av hög kvalitet för både kort- och långdistans. För tävling finns det både 2-delade tridräkter och heldräkter beroende på vad man trivs bäst i. För träning har vi hela uppsättningar med cykelkläder, löparkläder och för fritid finns den sköna hoodien med klubbens snygga logga.

Välkommen till shop.sct.nu!

Klubbtält i Kalmar

  • 2 sep 2013

I år kommer vi att ställa upp ett klubbtält i anslutning till cykel- och löpbanan. Här har ni möjlighet att se era klubbkompisar under både cykelmomentet (2 varv) samt löpmomentet (3 varv) samt träffa andra SCT-supportrar.