OW simning

  • 8 jun 2015

image: OW simning

Utesimningen börjar nu på torsdag den 11:e juni  och håller på hela sommaren: torsdagar teknikfokus och söndagar distans.
 
På torsdagarna, kl 18:30 är det simcoach Tom Jenkinson som leder OW-passen. Mer info får du om du klickar på Läs mer.
 
Lite om Tom: Tom har en unik förmåga att se och hjälpa den enskilda simmaren vidare oavsett om hen är nybörjare eller avancerad. Han har ett helhetsperspektiv som utvecklar simmarens teknik och färdighet i öppet vatten, bland annat med varierande teknikövningar. Tom kommer från Storbritannien och använder tränarfilosofin Smooth, vilken stödjs av Internationella triathlonförbundet och Great Britain triathlon. Under inomhussäsongen är han tränare i Bromma Simsällskap.
 
Passen kommer att hållas i Bromma/Norra Ängby, exakt plats Vultejusvägen 15, 168 57 Bromma (http://goo.gl/maps/Mwt22).
 
De första tillfällena simmar vi i Kyrksjön och när vattentemperaturen tillåter flyttar vi sedan till Ängbybadet. Vid Ängbybadet kommer Tom även använda en kajak för att komma närmare simmarna och kunna ge snabbare feedback. Anledning till val av ort är tillgänglighet för coachen och hans kajak.
 
På söndagar simmar vi i Sickla med assistans från simmande kantvärdar. Fokus kommer vara distans, helt enkelt att simma så långt man orkar och vill.