Carl-Henriks minne - löptävling, KM

  • 11 sep 2016

Den 17/9 är det dags för klubbmästerskap i löpning, 10 km. Tävlingen - Carl-Henriks minne - är öppen för alla, medlemmar och icke-medlemmar. 

Carl-Henriks minne är en löpartävling på Södermalm i Stockholm. Den snabba och lättlöpta banan går utmed Årstaviken och är perfekt både för dig som vill testa på den kortare distansen på 5 km, och för dig som vill slå personbästa på 10 km.

Vår vän och klubbkamrat Carl-Henrik lämnade oss hastigt, till följd av hjärtmuskelinflammation, den 16 september 2008. Carl-Henrik blev 26 år gammal. Trots sin ungdom var han en av de medlemmar som varit med längst i Stockholm City Triathlon, hans intresse för triathlon och engagemang för klubben var mycket stort. Hans styrka i triathlon var löpningen som också var hans stora passion.

För att hedra Carl-Henrik arrangerar vi varje år löpartävlingen Carl-Henriks minne, en tävling för alla, elit som motionär.

Loppet

Banan går utmed Årstaviken och sträcker sig från Eriksdalsbadet till Drakenbergsparken och tillbaka. 

Banan

Banan går längs Årstaviken på Söder i Stockholm. Banan är lättlöpt och distanserna är 5 km eller 10 km. Ett varv är 5 km, vilket betyder att deltagarna i 10 km-klassen springer två varv. Starten sker på grusplanen/parkeringen nedanför tennisbanorna, strax intill Eriksdalsbadet.

Anmälan

Anmälningsavgiften är 100 kr (oavsett klass) och den går oavkortat till välgörande ändamål. 

Du kan också anmäla dig direkt vid starten utan extra avgift. Tidtagningen kommer att vara manuell. Inga fot-chip kommer att delas ut. Nummerlapp hämtas vid starten på tävlingsdagen från kl 09.30.

Starten går kl 10 och vi stänger målområdet kl 11.30. Priser delas ut till vinnare på 5 km och 10 km i dam- respektive herrklass.

Så, välkomna alla - det här är tävlingen som förenar allt det bästa med SCT - möjligheten att umgås med klubbkamrater, att tävla och att bidra till ett gott ändamål!!