Cykel-KM 11 juni

  • 15 maj 2022

image: Cykel-KM 11 juni

Cykel-KM äger rum den 11 juni kl 13-18 på Arlanda Test Track.

Årets upplaga av cykel-KM kommer att bli något utöver det vanliga. Det blir en dag fylld med fantastiska förutsättningar för landsvägscykling, tävling och möjlighet att umgås med alla klubbkompisar.
Dagen kommer att äga rum på Arlanda Test Track; en inhängnad, bilfri och asfalterad 10m bred och 2,4km lång bana strax söder om Arlanda flygplats.

Sista anmälningsdag på sct.nu är 6/6.

Race PM med alla detaljer, tider, övriga information kommer att publiceras närmare dagen. Men redan nu är anmälan öppen och det är jätteviktigt att ni anmäler er så fort som möjligt så att vi kan planera upplägg för klasserna.

Det kommer att köras två olika klasser där klubbmästare för damer respektive herrar koras i vardera klass. Det blir ett sk GP-lopp som är en masstart där snabbast i mål vinner. Denna klass får endast köras med linjecykel.
Den andra klassen är ett tempolopp där man startar en och en med 30 sekundersintervaller. Den klassen är främst avsedd för de med tempocykel men det är tillåtet att starta med linjecykel. Här tävlar man om tid, dvs snabbaste varvet vinner.

Incheckningen öppnar 12:00 och första start beräknas runt 13.30. Här inkluderas tid för att provköra banan och värma upp. Vi beräknar att dagen slutar omkring 18:00, men det beror på hur många som anmäler sig och vad du själv väljer att delta i.

Sist men inte minst, ALLA är välkomna och kan delta i tävlingen. Som nybörjare får du inte bättre förutsättningar att prova en riktigt cykeltävling och proffsen kommer få sig en riktig adrenalinkick att bita i. Vill man inte tävla är det också ett jättebra tillfälle att komma dit och bara titta och umgås med världens bästa klubb.

Hoppas vi ses!